Perşembe, Temmuz 04, 2013

TBD 15. Bilimkurgu Öykü Yarışması

 

Türkiye Bilişim Derneği en sonunda 15. bilim kurgu öykü yarışmasını ilan etti. Bu yıl öykülerin dünyayı yeniden tasarlaması isteniyor. 30 Ağustos öykülerin gönderilmesi için son tarih. Kazananları ise 18 Kasım'da öğreneceğiz.

Detaylı bilgi aşağıda. Haydin klavye başına!

TBD’den, 15. Bilimkurgu Öykü Yarışması

Dünyayı yeniden tasarlayan öykülerin, 30 Ağustos 2013’e kadar gönderilmesi gerekiyor. Kazananlar, 18 Kasım 2013’te açıklanacak.

Bilimle evreni anlar ve doğa yasalarını ortaya çıkarırız. Teknolojiyle bilimsel bilgilerimizi kullanarak sistemler kurar, aletler, makineler yaparız. Bilimkurguyla bilimin kılavuzluğunda bugünü yeniden şekillendirir, yarını kurar, insana ve değişime odaklanırız.

Bilişim kültürünün yayılmasına kırk iki yıldır Türkiye’ye büyük katkı sağlamış olan Türkiye Bilişim Derneği (TBD), düzenlediği Bilimkurgu Öykü yarışmasıyla, “bugünle yarın arasında estetik, imge ve bilimsel düşünceyi barındıran edebi bir köprü kurma ve geleceği tasarlarken düşlerden yararlanma”yı amaçlıyor.

Bilim kurgu edebiyatına önem veren ve bu türün geleceği şekillendirebileceğine inanan TBD, klavyesine güvenen yazarları, dünyayı yeniden tasarlayan öyküleriyle yarışmaya davet ediyor. Bu yıl 15.’si gerçekleştirilecek olan TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda, daha önce herhangi bir yerde yayınlanmamış, ödül almamış Türkçe yazılan öyküler yarışacak.

Gelenekselleşmiş olan yarışmaya katılmak için öykülerin, 30 Ağustos 2013’e kadar bilimkurgu@tbd.org.tr adresine gönderilmesi gerekiyor. Postayla gönderilen öyküler, yarışmaya kabul edilmeyecek. Sadık Yemni, Aşkın Güngör, Ethem Alpaydın, Mutlu Binark, Bülent Akkoç, Çiğdem Ülker, Suzan Bilgen Özgün, Mürselin Kurt ve Nezih Kuleyin’den oluşan jürisiyle yarışmada, birinci seçilene 3.000 TL, ikinciye 2.000 TL, üçüncüye ise 1.000 TL verilecek.

TBD Yönetim Kurulu ile TBD Bilişim Dergisi Yayın Kurulu Üyeleri dışında herkesin katılabileceği yarışmayı kazanan öyküler, 18 Kasım 2013’te açıklanacak. Dereceye girecek öyküler, hem TBD’nin İnternet sitesinde ya da Bilişim Dergisi’nde hem de seçici kurulun belirlediği öyküler kitap olarak yayımlanacak.

Yarışmaya ilişkin ayrıntılara TBD BİLİŞİM Dergisi 155. Haziran sayısından http://www.bilisimdergisi.org/s155/index.html?page=44 veya http://www.tbd.org.tr/index.php?sayfa=haberler&vkid=1465&jfr=true&keepThis=true&TB_iframe=true&height=500&width=800 bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu

Bilgi ve iletişim için: Ceyhun Atuf Kansu Caddesi 1246. Sokak No: 4/17 Balgat / ANKARA
Tel: +90 (312) 473 8215 web: www.tbd.org.tr, eposta: tbd-merkez@tbd.org.tr

Hiç yorum yok: