Cumartesi, Nisan 13, 2013

Prometheus devam edecek ama nasıl?

Neeeee! Filmin devamı mı geliyormuş?

Prometheus hevesle beklesek de pek bayıldığımız bir film olmamıştı. Alien'ın mirası üzerine konup hevesimizi ciddi anlamda kırmıştı. Sırf kurgusundaki boşluklar değil karakterler ve olaylardaki saçmalıklar ile neredeyse hiç bir soruya cevap vermemesi ciddi bir hayal kırıklığı idi.

Cici oyuncak


Ridley Scott ikinci filmin arifesinde çalışmalarına devam etse de halen olay örgüsünün nasıl devam edeceği konusunda ciddi belirsizlikler mevcut. Alyan doğuran annemiz yeni filmde de bizle olacak ama ekip nasıl olacağını bir türlü belirleyememiş gibi. Halbuki yazdıkları o muhteşem! senaryodan sonra sorun olmaması gerekiyordu. 

Uzay gemimsi araç

Son haberlere göre senaryonun cilalanması için Lost'tan Damon Lindelof ile anlaşmışlar. Ancak ortalıkta stüdyo ile aralarında anlaşmazlıklar olduğuna dair dedikodular var. Her neyse her şekilde eldeki veriler ile çok fazla beklenti içerisine girmemekte fayda gözüküyor.


2 yorum:

Buket Akgun dedi ki...

"Cici oyuncak"la ilgili olarak ısrarla söz konusu sahnede hiçbirbir kurgu/senaryo hatası olmadığını, aksine en korkak adamın gidip bu yılanımsı yaratığı okşamaya çalışmasının bilinçli bir tercih olduğunu, böylelikle bu yaratıkların bir tür hipnoz/telkin yetisi olduğunun vurgulandığını düşünüyorum.

Buket Akgun dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.