Pazar, Şubat 13, 2011

Lesbian Vampire Killers

86 Dakika, İngiltere (2009)

Manchester'a geldim geleli çaptan düştüm. Zaten zar zor yazıyordum, şimdi tam oldu. Sanmayın ki ders çalışıyorum. Umarım o da olacak. Emme gezmek, tozmak pek bir vaktimi alıyor. Son yazımızı iki hafta önce eklemenin vermiş olduğu utanç ile Ankara'da iken izleyip yazamadığım Lesbian Vampire Killers adlı pek müstesna, vimpirli eseri yazayım dedim.

Adından da anlaşılacağı gibi serbest sinema endüstrisinin bu son başyapıtlarından olan film, gayet derin bir içeriğe, dolu dolu bir görselliğe, karmaşık karakterlere ve sürpriz bir sona sahip. Kurgu, anlatım ve diyaloglar tavan yapmış.

Filmin yapımcıları ve yazarları gayet Simon Pegg/Nick Frostvari bir iş çıkartmışlar. Konu geyik ama eğlenceli. Diyaloglar çok tanıdık. Herhangi bir tatile giden, bir elf, bir cüce ve bir insan biçimine sadık olacak şekilde kurgulanan bir şişman+gözlüklü, bir yakışıklı ve bir çok güzel kız filmlerine uyuyor. Bİr de yaşlı rahip var. Vampirler seksi ve lezbiyen, kızlar genç, güzel, degajeli ve potansiyel lezbiyenler. Oyuncular sanat için soyunmaktan çekinmemişler. Yani bir filmden beklediğimiz her türlü ögeyi barındırıyor. Filimden bir kuple ile bitirmek istiyorum. "Vampires! Lesbian Vampires!"



1 yorum:

Hakan dedi ki...

Bu filmi kesin izlemek lazim gibi gozukmekte!
Pegg/Frost tayfasi da yeni bi geyik film yapmis anladigim kadariynan.