Cuma, Aralık 25, 2009

2009 BK filmleri icin iyi bir seneydi

Dun aksam TVde Inside Man vardi. Goz ucuyla seyrederken "ne kadar guzel bir filmdi bu yahu, bos vakitte bastan sona tekrar etmeli" diye dusundum. Sonra "acaba kac senesi filmiydi" filan derken kafam gitti bu seneki BK filmlerine takildi. Amma cok iyi/iddiali film cikti di mi bu sene... Sirf bizim podcast epizortlarinda bahsettiklerimizi saysam bile bayagi kabarik liste oluyor: Avatar, District 9, Surrogates, Watchmen, Moon, Star Trek, X-men: Wolverine... Adam yerine koymadiklarimiz da var tabii: GI Joelar, Transformerslar, Terminatorler...

Sizin akliniza gelenler neler? Bir de tabii en begendiginiz hangisiydi?

10 yorum:

kansu dedi ki...

Henuz Avatar izlemedim ama benim favorim Moon.

Hakan dedi ki...

Ben 2009 boyunca cooook az film izledim yeni cikan... Nedense eski filmleri izlemek daha cok isime geldi surekli. Bu sene pek video isim olmadi gercekten.

didi dedi ki...

Avatar diyorum başka da bişey demiyorum:)

c-data dedi ki...

pandorum da var bu sene çıkan bk filmleinden unutmayalım, güzel bir film. benim üç favorim moon, avatar ve pandorum. moon herşeyiyle buram buram philip k. dick kokan bir filmdi (belki biraz daha karanlık bir film olsa benzerlik artardı). avatar tam teknoloji şovu, ağzım açık izledim. yarattığı imkanlarla film endüstrisi ile fantazi veya bk edebiyatının gelecekte çok iyi anlaşacağı sinyallerini veriyor. 2009 da en beğendiğim film ise tüm olumsuzluklarına rağmen pandorum. forumlarda da değinildiği üzere yönetmenin tüm beceriksizliğine ve kurgusundaki saçmalıklara rağmen tam bk havası taşıyan, güzel bi filmdi. james camreon yeniden çeksin bu filmi :). hepinizin gündönümü kutlu olsun bu arada.

Baris Bey dedi ki...

"2009 un en iyi filmleri" kümesi ile "2009 un bilim kurgu filmleri" kumesinin kesişimi kesinlikle "moon" du..sadece klasik bilim kurgu ve orjinal alacakaranlık bölümü hissi vermesi ile degil Sam Rockwell oyunculuğu ile de bu unvanı hak etti..bununla beraber hiç bir listede yok ama romantik komedi olsa da "Invention of Lying" yadırgatma ve alternatif dunya yaratma yonuyle kesinlikle bilim kurgu hissi veren bir komediydi..filmin gişe başarısızlığı ve genel izleyiciden ilgi alamasının sebebi ozellikle dinin dogusu konusunda ki fikirleri sebebiyle olabilir..ama Ricky Gervais in yazıp yonetip oynatığı bu komedi kesinlikle vasatın üstünde bir film..şans verin derim..baris.

kansu dedi ki...

Avatar hayranlarini sevindirecek dedkodular var. James Cameron uclemeye tamamlayacakmis filmi.

Hakan dedi ki...

Avatar'i izledim sonunda. Senaryo: Meeeh. Grafikler: basarili. Aradan birbucuk saat gectikten sonra aklinda geriye ne kaldi? Ripley.

EnT dedi ki...

Dün gece ben de Avatar'ı izledim sonunda. Yazacak, çizecek ve hatta yerden yere vuracak çok şey var ama kısaca özetleyeyim. The Last Samurai, Dance With The Wolves, Gorillas In The Mist'in hepsini karıştır, al pandora diye bir aya koy üzerine bolca animasyon dök işte sana avatar. Kötü bir senaryo, dünyayı geçip zuzaylıları kurtaran sömürgeci amerikalı. Ancak hakkını vermek lazım efektler çok başarılı idi ama 160 dakikada eziyete dönüyor.
Not: Tam hatırlamasam da Leguin'in Dünyaya Orman Denir adlı romanı aklıma geldi.

Hakan dedi ki...

Dance with the Wolves benim de aklima geldiydi acikcasi :)

Esas komigime giden Amerikan sagcilarinin yorumlari. Netten bir bakiniz.

Unknown dedi ki...

Benim en beğendiklerim Moon, District 9 ve Star Trek. Muhteşem filmler bence, hiç sıkılmadan tekrar tekrar izleyebilirim.

3. sırada her ne kadar konu olarak birçok eski filmi andırsa da (Hatta Cameron'un kendi filmlerinden çok recycle edilmiş unsur barındırıyor) Avatar geliyor.Hangimiz ne dersek diyelim Avatar dünya çapında 2 Milyar USD'nin üzerinde hasılat yapmış durumda. Ben filmi çok beğendim. Çünkü zaten görsel efektleri gezdim. Ve bilgisayarda yaratılan karakterlerdeki "ölü balık gözü" probleminin aşılması bence harika bir olay. Filmin kamera arkasını izleyenler görmüştür, birçok yeni teknoloji ilk kez bu film için kullanılmış. Özellikle bomboş soundstage'de çekim yapılırken James Cameron için tasarlanan kameranın vizöründen oyuncuların navi ırkı, arka planın ise Pandora olarak görünmesi gerçekten hayran bıraktıran bir teknoloji.