Pazartesi, Ocak 29, 2007

Okunmaya degmez yazarlar

Bu dunyada uc yazar kesinlikle okunmaya degmez.

- Robert Jordan: Kardesim, bitir ulan su seriyi gebermeden, ayrica duydugum kadariyla cok sunduruyorsun hikayeyi, artik bir sey olmuyormus. Dahasi ciltler o kadar kalin ki hard cover dusunursek bir de insanlari hasta eder, kollarini dirseklerini omuzlarini sakatlar.

- Stephen Donaldson: Hastalikli pic pezevenk

- Stephen King: Zaman kaybi.

Iste okkaddar.

4 yorum:

Selena dedi ki...

al benden de o kadar. su Jordan hıyarinin kitabına basladim. nerdeyse 2 senedir 10.ya cakilip kaldim. bi gidim ilerleyemiyorum. isin kotusu kim kimdi, iyi miydi kotu muydu hatirlamiyorum da artik!!!!!

Köşenin Delisi dedi ki...

Valla benim çocukluğum ve gençlik yıllarım Stephen King'le geçti, çok da severdim; senelerdir okumadım ama yine de eski günlerin hatrına kötü bi şey söyleyemicem hakkında :)

EnT dedi ki...

Valla Donaldson'u bir kere okudum. O da Yiğit saolsun. Hastalıklı kısmını bilmem ama Tolkien'e olan benzerliği miğdemi bulandırdı.

Jordan'ı sırf inattan ve ilk kitaplardaki hoşuma giden bölümlerin anısına okuyorum. Ne de olsa bir kitap kaldı. Sonuna geldim. Belki birilri ileride 12 cildi şöyle 3 cilde indirim bir özet yayınlar ve insabların hayır duasını alır.

Kingden hiç anlamam.

Hakan dedi ki...

Ben artik seri kitap okumamaya karar verdim diye geziniyordum, en son ken MacLeod'un Engines of Light serisine basladim, ilk kitabi haldir huldur birkac gunde bitirdim, ikinci ve ucuncuye baslayacagim (hatta ikincisi nah su anda elimde). Jordan feciii hikayeyi bitiremez yazarlardan - beni boylesi acmiyor. Esas hastasi oldugum bilim kurgu tarzi kisa hikaye oldugundan onbinlerce sayfaya yayilan hikayeleri takip etmekte ciddi zorluk cekiyorum.