Çarşamba, Mart 09, 2016

"Yazmak, yaşanmamış hayattan intikam almaktır"


Bazı insanlar vardır. Onlarla aynı şehirde yaşamak, aynı havayı solumak size güç ve ilham verir. İşte Ankara’dan sonra bir türlü ısınamadığım İstanbul’da geçirdiğim üniversite yıllarında Orhan Pamuk’un da benim geçtiğim yollardan geçtiğini bilmek, onunla aynı kitapçı ve sahaflarda aynı kitaplara göz gezdirmiş olabileceğimiz ihtimalini düşünmek ürkünç bulduğum  şehri benim için daha katlanılabilir kılmıştır. Aşagıda yayınladığım Orhan Pamuk’a ait “Big Think” videosunu beğenerek izledim.  Gerçi “Saf ve Düşünceli Romancı” isimli eserini okuyan Saf ve Düşünceli Okurlar Pamuk'un sorulara verdiği cevapların çoğuna hakimdir. Lakin, kitabı okumuş olsanız dahi videoyu izlemenizi tavsiye ederim.

Cumartesi, Mart 05, 2016

Pink Floyd'un Dediği Gibi


Gaye Su Akyol Hanım Kızımız- sözleri ona mı aittir bilemiyorum- bir yıl kadar önce güzel bir çalışma yaparak "Pink Floyd'un Dediği Gibi" isimli nadide bir bilim kurgu şarkı  icra etmiş. Ne diyelim? Ellerine sağlık!
PS:Şarkının altına "Bana bu şarkı her seferinde uzaya doğru yükselen, üzerinde maşallah yazan, vites kolunda tespih ve tokalar takılı Keçiören-Aktepe dolmuşunu hatırlatıyor" diye yorum yapan Murat Bozkurt kardeşim beni çok güldürdü. Allah da onu güldürsün..

Salı, Mart 01, 2016

Cangıl Mapusanesi


Son zamanlarda izlediğim en eğlenceli animasyon  diyebileceğim Jungle Jail,  Fransız I'Ecole Superieure des Metiers Artistiques (ESMA)  öğrencileri tarafından 2007 yılında yapılmış. Müzikleri de en az kendisi kadar eğlenceli olan bu animasyonu mutlaka izleyin, asla pişman olmayacaksınız...