Pazartesi, Aralık 23, 2013

İzlanda'da Elfler ve yol yapımı engellemesi

ODTÜ'deki ağaçların kökleri ağlarken İzlanda'dan çok ilginç bir haber.

İzlanda'daki kuvvetli Elf lobisi, çevrecilerle bir araya gelerek Rejyavik'te bir yol yapımına engel oluyor. Elf Lobisi, yol inşaatının elflerin yaşam bölgelerini rahatsız edeceğini ve bir Elf kilisesine zarar vereceğini iddia ediyor. Huddufolk (Saklanmış Halk) adi verilen İzlandadaki Elf lobisi, toplam nüfusun %60 civarının desteğine sahip - en azından Elf'lere inanacak kadar!

Flickrrr"dan arak Huddufolk ailesi
Devamı da var!Elflerin varlığı daha önce de çeşitli inşaatları engellemiş. Yol ve Sahillerden sorumlu bakanlığın bu konlarda sabit bir cevabı oluşmuş: 'Sorunlar, inşaat projelerinin belli bir sürse ertelenmesi sırasında söz konusu bölgede yaşayan Elflerin başka bölgelere göç etmeleriyle çözülmüştür.'

2007'de İzlanda'da yapılan bir ankete göre nüfusun en azından %62'si Elflerin en azından varlığının mümkün olduğunu kabullenmiş. 

Lavaların Dostları isimli çevreci örgüt her ne kadar daha çok çevreci konularda aktif olsa da Elf haklarını tarih ve kültürlerinin bir parçası olarak destekliyor.

ODTÜ ve Taksim'deki çevrecilere duyrulur, Elf'lerin yardımlarını almaları hararetle önerililir. Türkiye'nin Elflerinin Huddufolk'tan daha sağlam olacaklarına eminim. Sonuçta Peri Bacalarını kim yarattı! Cüneyt Arkın Uzaylılar dese bile ben Elflere daha çok inanırım. Elf lobisi yanısıra Cüce lobisini de ciddiye almak lazım ancak onlar daha çok inşaatcıların tarafındadır kesin, hain cüceler.

Hiç yorum yok: