Perşembe, Haziran 25, 2015

Ceres'te neler oluyor?

Evet, evet gördüm!
Nasa'nın uzaya dönmemek üzere gönderdiği uzay aracı, cismi, uydusu, zımbırtısı Dawn şu anda Mars'tan Jupiter yönüne doğru hareket halinde. Bu sırada da yolunun üzerinde olan cüce gezegen Ceres'ten resimler sallayıp duruyor. Bu sosyal medya çılgınlığına benzer fotoğraf fırtınasında ise ilginç resimler geliyor bir süredir. Bu resimleri görenlerin akılları şu parlak ışıklar nedir ya da leyn düz ovanın ortasında yükselen şu şey bir piramit mi yoksa benzeri sorular ile bulanmış durumda. Neden mi derseniz gerçekten de gelen resimlerde parlak ışıklar ve piramide yorulabilecek şekiller var ancak daha da önemlisi Nasa Dawn'ın resmi sitesinden veriyor da gazı. Sanırım bu göreve ilgi çekmeye çalışıyorlar. Az bir ihtimal de olsa uzaylıların mevcudiyeti gerçeğine de bizi hazırlıyor olabilirler. 

Her neyse tüm olaylar yukarıda dönen Ceres'te de görülebileceği üzere bir kraterin içerisindeki iki adet parlak ışık ile başladı. Gerçekten de resimlerde parlayan iki cisim var. Ancak muhtemelen güneşin ışığını yansıtan bu cisimlerin ne olduğu konusunda tartışma aldı yürüdü. Hatta Dawn'ın sitesi konu hakkında bir de anket mevcut. Bendeniz de üşenmeyip oy verdim. Ama gizlii. Aşağıdaki  sonuçlardan da göreceğiniz üzere halk her türlü coğrafi oluşumu bir kenara itip diğer seçeneğini işaretlemiş. Ne demektir diğer? Muhtemelen zeki, dünya dışı, yaşam formları eli ile üretilmiş nesne ya da nesneler. Hepimizi öleceğiz! Veyahut Nasa'nın konu hakkındaki açıklamalarını okuyup da karar verebilirsiniz. 

Hepsi boş, doğru cevap f) Diğer
Bununla da yetinmeyip devam edersek yayınlanan resimlerdeki piramit benzeri şekil var. Kendileri de bu dağın piramit şeklinde olduğunu kabul ediyorlar. Bu bir işaret! Bu da kesin dünya dışı yaşam formlarının işi olmalı.


Veyahut tüm bu yazdıklarım sadece Nasa'nın ve bittabi benim eğlencem. Dawn gibi nadide bir uzay cisminin gözlemleri üzerinden eğlence. Siz ne dersiniz?

Hiç yorum yok: