Pazar, Haziran 02, 2019

HÜCON 2019 ve Hacettepe Bilim Kurgu ve Fantezi Topluluğu

Geçen hafta sonu, 25-26 Mayıs günlerinde, Hücon Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsünde gerçekleşti. Yanlış söylemiyorsam beşinci Hücon. Bu etkinlik Hacettepe Üniversitesi Bilim Kurgu ve Fantezi Topluluğu, Anime ve Manga Topluluğu ve Elektronik Oyunlar Toplulukları tarafından ortak düzenleniyor. Bizler de, Yiğit, Özgür ve Mert olarak, son gün de olsa, (tembellikten) Hücon'a katılabildik. Hatta pek lezüzatlı bir Cthulhu Dark Ages oyununa da katıldık. 
 
Aslında yazacak, anlatacak pek çok konu var. O yüzden en başından başlayayım. Yiğit ve ben 1994 yılında Hacettepe Üniversitesine başladık. Önceki yıllardan başlayan FRP muhabbeti de okuldan yeni arkadaşlarımız ile üniversitede devam etti. Bir süre sonra arkadaşlarımız ve en önemlisi, ne yazık ki artık aramızda olmayan, hocamız Can Abanazır ile topluluk kurmak üzere cezbelenmeye başladık. Can Hoca'nın (Yiğit aşağıdaki sohbette daha detaylı anlattığı için burada yazmayacağım) desteği, yol göstericiliği ve gazı ile sonunda resmen Bilim Kurgu ve Fantezi Topluluğu'nu kurduk. Yılı vallahi hatırlamıyorum. Topluluk olarak FRP dışında film gösterimleri, toplantılar ve sohbetler gerçekleştirdik. Sonunda da önce ben ve diğerleri (uzun uzun isim yazmak istemiyorum, yanlış anlaşılmasın) mezun olduk. Sonra da Yiğit oldu :) Mezuniyetten sonra da Can Hoca haricinde okulla ve/veya toplulukla bir bağlantımız kalmadı. Açıkcası topluluğu kurduktan sonra devamı konusunda pek de kafa yormamıştık. Gençlik, hayat gailesi diyelim. 

HÜCON'da FRP salonu
Aradan uzun yıllar geçti. Hepimiz iş, güç derdine düştük. 2012 yılında Can Hoca'yı kaybettik. Farklı şehirlere, ülkelere saçıldık. Oyun oynamayı bıraktık ya da azalttık. Anca Hitit Güneşinde geyikledik. Gördüğünüz üzere onu da sonradan safsakladık. Neyse sonra facebookda gördüm ki topluluğun 25. yılı olmuş. (Ne diyeyim zaman fazla hızlı akıyor.) Akabinde yıllar sonra topluluğun ne olduğunu merak edip, tembelliğimizi de bir kenara atıp topluluk ile bağlantıya geçtik. Gördük ki bizden sonra topluluk büyümüş, gelişmiş ve bizim hayal bile etmediğimiz bir noktaya gelmiş. Yıllar boyunca emeği geçenlerin ellerine sağlık. 
Hem topluluğun 25. yılı için hem de Can Hoca için bir konuşma yapmak istedik, sağolsun gençler de bizi kırmadılar. Sonucunda Hücon'a geldik, oyun bilem oynadık ve en önemlisi topluluğu yıllar boyunca bu hale getirenlerle tanışmak, sohbet etmek imkanımız oldu. Dediğim gibi geyiklerimiz aşağıda mevcut. Sıkılmayacak olanlar uzunca izleyebilir. 

Biraz da ama kısaca  Hücon'dan bahsedeyim. Yiğit daha detaylı yazacak diye umuyorum :) İki gün boyunca üç topluluk tarafından FRP oyunları, cosplay yarışması, e-spor turnuvaları, sohbetler, kutu ve kart oyunları düzenlendi. Yaşım ortaya çıkacak ama internetin mono krom ekranlarda olduğu dönemlerden sonra bugünleri görmek çok güzeldi. Okulun topluluğun bu hale gelmesi hem bizi mutlu etti hem de gurur verdi. (Her ne kadar tembellik etsek dahi.)  Her üç topluluğun da ellerine sağlık.

Not: Ses kalitesi biraz zayıf. Belki ilerleyen günlerde bu işten anlayan birini bulursak halledebiliriz.


1 yorum:

Hakan dedi ki...

Leziz... Simdi de Emekliler BKFT kuralim, kahvehanede toplanip Greyhawk oynariz.