Perşembe, Şubat 16, 2012

Alan Moore Deliliğin Dağlarında!

 Hastası olduğumuz İngiliz çizer Alan Moore, Harvey Pekar adlı (kim olduğu hakkında hiç bir fikrim yok) yaptığı iki buçuk saatlik söyleşide benim gibi sevenlerini mutlu edecek bir haber verdi. Moore şu anda Kevin O'Neill ile yeni bir League of Extraordinary Gentlemen çizgi romanı üzerinde çalışıyormuş.

Toplamda 14 sayı ve 4 ciltten oluşan çizgi romanın devamı Black Dossier ve Volume III'ten sonra eskiye dönerek Kaptan Nemo'nun Antarktika'ya yaptığı yolculuğu anlatıyor. 1920'lerde geçen maceranın ismi Nemo: Heart of Ice.

 
En önemlisi ise Moore bu çizgi romanın bölümünde Jules Verne ve H.P. Lovecraft'ı harmanlayacak. Gözüken o ki Nemo Antarktika'da Deliliğin Dağlarında gezinecek. Ne yazık ki 48 sayfalık maceraya ne zaman kavuşabileceğimiz belli değil.


Moore'un bu seride yaptığı gibi bilinen karakterler, kişileri ve öyküleri birleştirip yeni bir öykü yaratması bana ayrı bir tat veriyor. Yakında zamanda bahsettiğim Mark Hodder'ın kitapları da benzer bir yol ile yazılmış. Ancak belirtmek isterim ki Moore'un öyküleri kitaplaşsa çok daha başarılı olacaktır. 


 Bleeding Cool adlı sitede konu ile haberin yanı sıra saçı sakalı birbirine karışmış Moore Efendi ile yapılan söyleşinin tamamı görüntülü olarak mevcut. Tamamı için buyrunuz:


Hiç yorum yok: