Perşembe, Ocak 19, 2012

Darths and Droids: Farklı bir Yıldız Savaşları Hikayesi

Ah... Darths and Droids... Favori geyik webkomiklerimden birisi.
Darths and Droids tayfasının yeni başlayan hikayesinden bir örnek koyalım hemen:

Hayli geçmişte uzaklarda bir galakside.... Oyuncular GM'lerini çıldırtmakla meşgulken...



Evet! Darths and Droids, bildiğimiz Yıldız Savaşları fimlerinin birer RPG oyun kampanyası olarak anlatılması. Serinin sonradan çekilen ancak ne yazık ki 'ilk üç film' olarak niteleyeceğim, keşke hiç olmasaydı dediğim bölümlerini bitirdikten sonra kronolojik olarak devamını oynamaya devam ediyorlar. Prenses Leia'yı resmen psikopat bir savaşçı, R2-D2'yu etrafı yakıp yıkmaya hevesli bir power-playcı (Merhaba Yiğit), CP-3O'yu da bir küçük kızın oynadığı bu macera sonunda yeni bir ümitle tekrar başladı. Bir önceki filmlerde Anakin'i de ciddi role-playing yapmak isteyen bir kızın oynadığını söylemek gerek, yeni filmleri oynarken nasıl olacak merak ediyorum. Ayrıca Luke kimin karakteri olacak, statları ne olacak...

Şu ana kadar İmparatorluğun Yıldız destroyerine ateş açıp uzay gemisine girilmesine sebep olup gemiye saldıranlara tuzak kurmakla meşgulduler. Çok yakında ilginçlikler baştan başlar.

Darths and Droids, bilim kurgusal bir ortamda bir grup kontrolden çıkmış oyuncu ve zavallı bir GM'in başından geçenleri son derece gerçekçi bir şekilde anlatıyor. Filmlerdeki salak kararların birer oyuncu mantığı ile incelenmesi daha mantıklı yapmıyor. Ormanda karşılaştığımız dostvari elf silsilesine uyarı oku atan tiplerle D&D oynamışlığım olduğundan açıkçası Darths and Droids'i okurken son derece nostaljik bir şekilde okuyorum. 

Bir yandan da orjinal üç filmi, özellikle 2. film olan Empire Strikes Back (Türkçesi İmparator olarak çevrilmiş) hastası olduğum bir eser olduğundan bu arkadaşların filmleri nasıl yorumlayacağını merak ediyorum ve heves ile bekliyorum. RSS okuyucunuza ekleyin ve keyfinize bakın!

Hiç yorum yok: