Çarşamba, Temmuz 27, 2011

Amatör yazarlar için bir platform: Açık Kitap

Idefix bireysel yayıncılıkla ilgili bir proje hazırlıyor ve ismini ''Açık Kitap'' olarak koymuşlar. Amaçlarını ''Açık Kitap projesi ile yayınevlerine ulaşamayan, ulaşsa dahi kitabının basılması yayınevlerince riskli bulunan binlerce amatör yazara ürettikleri içeriği e-kitap formatında özgürce yayınlama şansı vermek istedik'' olarak açıklıyorlar.

Ayrıca amatör yazarlara e-kitaplarını üretebilecekleri araçlar ve yayınlayabilecekleri özgür bir platform sunmayı hedefleyen idefix, bana ne kadar zor da gelse içeriğe kesinlikle müdahale etmeyeceğini söylüyor. Bu platformadan anladığım kadarı bir taraftan bir şeyler yazarken diğer yandan da bir başka kişi editör olarak düzeltebilecekmiş. Sanırım önemli noktalardan biri de yazar eserine fiyat belirleyebilecek.

Hoşuma giden yorumlarından biri de "Yayınevlerinin asli görevinin yurtdışındaki çok satan listelerinden faydalanarak kitap basmak değil, yerli veya yabancı yeni yazar keşfetmek". Güzel bir düşünce umarım hayata geçirebilirler. Haberin tamamı aşağıdaki bağlantıda:

http://www.sabitfikir.com/haber/amator-yazarlar-icin-bir-platform-acik-kitap

Hiç yorum yok: