Cuma, Temmuz 31, 2015

Temel Talimatlar ve Scott Meyer

Scott Meyer'in Basic Instructions serisi 10 yıldır devam ediyordu. Ne yazık ki birkaç gün önce diziyi sonlandıracağını açıkladı.

Güzel yanı, Scott bu kararı boşuna vermiyor. Çizgiyi bırakıp klavyeye asılıyor ve tam zaman bir yazar olma peşinde koşuyor. Scott'un Magic 2.0 kitaplarını şahsen öneririm. Off to be the Wizard'ı Kindle'da hemen almıştım. Umarım başarısı devam eder ve herkesin bildiği bir yazar olur.

Scott Meyer çizgide de bilim kurgudan uzak değildi. Ay-adamlarının Roket Şapka ile maceralarını kim unutabilir ki? İşte bir örnek!


Scott, gelecek haftadan başlayarak Basic Instructions sitesinde en baştan başlayarak karikatürlerini haftada üç tane olmak üzere tekrardan yayınlayacak ve bunun altı yıl süreceğini düşünüyor. Bence değer. Hem kitaplarını hem de sitesini takip edin.

Haftanın Resmi: Simon Stalenhag


Simon Stalenhag'dan daha önce bahsetmiştik ancak yeni resimlerini yüklediği için tekrar dikkatinizi çekmeyi gerek gördüm. Simon'un alternatif-evren 10 dakika gelecekteki İsveç manzaraları gerçekten çok eğlenceli. Ayrıntıları da ayrıca bir zevkli. Web sitesine gidip bütün resimleri saatlerce inceleyiniz, iş miş boşverin, fuzuli şeyler bunlar.


Salı, Temmuz 14, 2015

Büyük Abi Sizi İzliyor



Çağımızın en önemli iki rahatsızlığı, internet ve sosyal medya sayesinde kimimizin az kimimizin fazlasıyla yakasını kaptırdığı teşhircilik ve röntgencilik belası sanırım.  George Orwell tarafından terminolojiye katılan “Big Brother” yani röntgenciliğin devlet katındaki boyutu  üzerine  eğlenceli bir rap şarkısı buldum. Pek beğendim. Sizin de beğeneceğinizi umuyorum.

Ayrıca New York Times yazarı Penelope Green içimizdeki doymak bilmez röntgencilik ve teşhircilik arzusu ve sosyal medya ilişkisi üzerine yazdığı güzel bir makaleyi 2007 yılında yayınlamış. Makaleye de alttaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.nytimes.com/2007/11/04/weekinreview/04green.html?oref=slogin&_r=0

Pazar, Temmuz 12, 2015

Haftanın Resmi: Iyi rüyalar!

Google'ın Derin Rüyalar AI ağı ile oynamaya başladım. Bir zaman önce Highgate mezarlığında çektiğim bir resim hayli eğlenceli oldu. Cthulhu'nun bu topraklarda yaşadığına eminim!

'Üzgün Köpek yavrumu kaybettim, gördünüz mü acaba?'
 Hala resimlerimden örnekler işlemekteyim, çok daha fantastik şeyler çıkacak galiba.


Highgate mezarlığında 1969'dan beri bir vampir olduğu da iddia edilir...

"Bu bitimsiz rüyayı onlarla uyumuyor muyuz"



Totiş’imin (Totoro, Totoş) dün keyifsiz olması beni oldukça üzmüştü.  Hatta gece yarısı açık bir veteriner bulsaydık götürecektik. Neyse ki buna gerek kalmadı. Bugün keyfi yerinde. Hatta ben yazımı yazarken kucağımda torlayıp duruyor. Balkonda kelebeklerin ve sineklerin peşinde bile koşturdu bugün. Sanırım sıcak havadan rahatsız oldu. Onu, geçen yılın Haziran ayında bir sabah işe giderken kapımın önünde meraklı gözlerle bana bakar bir halde bulmuştum. Birkaç haftalıktı sanırım. Bir süre bahçede büyüttüm. Havalar soğuyunca da eve aldım. Birkaç ayın sonunda isminin Totoro olmasına karar verdim. Totoro günden güne Totoş (kimi arkadaşlarım bu ismi çok komik buluyor) ve  Totiş’e dönüştü:) Onunla geçirdiğim şu kısa sürede kedilerin insanın aynası olduğu kanaatine vardım. Siz stresliyseniz o da stresli, siz kızgınsanız o da size kızgın, siz sevecenseniz o da sevecen ama her zaman ölçülü. Ayrıca kediyle yaşamanın beraberinde garip bir bağımlılık duygusu getirdiğini de düşünmekteyim. Kedi aşığı, çok sevdiğim rahmetli amcam doksan bir yıllık ömrünün ilk dokuz yılı hariç her zaman bir tekir kedi beslemişti. Köye gittiğimiz zamanlarda, kedisinin kuyruğu havada amcamın peşinden ormana doğru süzülüşü hep gözümün önündedir.

Cumartesi, Temmuz 11, 2015

"Çocuklardık, parlak yıldızlardık o zaman"



Çocukluğu bir Snoopysever olarak geçen biri elbette Peanuts’u  sever. İtiraf edeyim ben de sıkı bir Snoopy hayranıydım. Hatta büyük bir aşkla bağlandığım Snoopyli bir kalem kutum bilem vardı. Peanuts hepimizin bildiği, 1950’li yıllarda başlayıp bazı ara vermelerle birlikte 2000’li yıllara kadar  devam eden, illüstratör Charles M. Schulz’a ait  bir komik serisi. Aynı zamanda çizgi film haline de getirilen serinin dünyada milyonlarca hayranı mevcut.

Çarşamba, Temmuz 01, 2015

Haftanın Resmi


İllustratör Patrick J. Jones'a ait Frankenstein çizimi bana kalırsa çok etkileyici. Jones'un diğer illüstrasyonlarına  buradan ulaşabilirsiniz.