Perşembe, Ekim 31, 2013

Bir güzelleme: Çizgiyi yükseltmek lazım.


Bilgisayar oyununu oynayanlar bilir karakterin gözünden oynanan oyunların neredeyse hepsinde ve diğer pek çok oyunda bir öge vardır ki değişmez ve çok önemlidir. Her kültürde farklı isimlerle anılan, çok çeşitli kullanımları olan bu aleti emin ki en az bir kere sizler de kullanmışsınızdır. Bu kadar uzun uzun anlattığım, methiyeler düzdüğüm nedir ki derseniz kiminin haydar diye bildiği ve arabasından eksik etmediği, kiminin levye diyerek kutu açtığı bu kutsal emanet oyuncuların değişmez silahıdır.


İşte bu kutlu alet için Half Life üzerinden bir kısa film çekmişler. Joe Miale'nin yazıp yönettiği bu kutsal alet için güzellemeyi aşağıda izleyebilirsiniz. Öyküyü çok güzel anlatmışlar.

Çarşamba, Ekim 30, 2013

Yeni Yıldız Savaşları çizgi dizisi geliyor: Star Wars Rebels

George Lucas'ın Yıldız Savaşları'nın hakkını Disney'e satması ile ortalık bir hayli hareketlendi. Gelecek olan yedinci filmin konusu, oyuncuları, afişleri yönetmeni, senaristi olmak üzere hemen hemen her şeyi tartışılıyor. Sürekli haberler çıkıyor. Ben çoğuna yetişemiyorum. Yetişebilsem Hitit Güneşi'nden paylaşacağım ama ne mümkün. Bu nedenle mümkün olduğu kadar uzak duruyorum. Ancak Disney'in son çizgi film çalışmasından sora dayanamadım. Biraz gecikmeli de olsa bir şeyler yazayım dedim. 

Salı, Ekim 29, 2013

Cadılar Bayramı özel Simpsons'ın şifreleri

Moviepilot diye bir Alman sitesi daha Del Toro tarafından Cadılar Bayramına özel olarak Simpsons'a çektiği girişin şifrelerini yayınlamış. Yapılan tüm göndermeleri bir bir işaretlemiş. Aşağıda izleyebilirsiniz. Ancak başında Almanca film reklamı var. Bir türlü kaldıramadım.

World of Warcraft filminin gösterim tarihi belli oldu

Son dönemde sinema şirketleri pek çok bilgisayar oyunu ve kitabın film haklarını satın alıyorlar. Ancak genelde yapılan alınan film hakkının nadasa bırakılması şeklinde. Örneğin son dönemlerde Assassin's Creed, Splinter Cell ve Ghost Recon'un çekileceğine dair haberler çıkmıştı. Ancak şimdilik fazla bir ilerleme yok. Aynı şekilde Blizzard da World of Warcraft'ın filmini çekecekti. Çeşitli defalar değişiklikler oldu ama bu filmin çalışmaları diğerlerinden farklı olarak hızla ilerliyor. Açıkcası daha önce de belirttiğim gibi bu filmden bir hayli umutluyum. Moon filminin yönetmeni Duncan Jones film için harıl harıl çalışıyor. Geek Tyrant'ın haberine göre filmin gösterim tarihi de belli olmuş. Bir aksilik olmaz ise filmi 15 Aralık 2015'de izleyebileceğiz.

Pazartesi, Ekim 28, 2013

Ghost in the Shell Arise 2.bölümden ilk görüntüler

Masamune Shirow'un animesi Ghost in the Shell yeni seri Arise ile devam ediyor. Dört bölümden oluşan yeni dizinin "Ghost Pain" adlı ilk bölümü bu yaz yayınlanmıştı. Şimdi ise "Ghost Whisperer" adlı ikinci bölümünün ilk görüntüleri yayınlandı. Ghost Whisperer Japonya'da 30 Kasım'da gösterime girecek. Arından da Blue Ray/DVD'si de çıkacak. Aşağıda ilk görüntüleri bulabilirsiniz. Ancak Japonca.

Pazar, Ekim 27, 2013

Gölgeden Kaçış, Zaman Çarkı kısa filmi

Bir grup gönüllü, gönüllü demek için bir hayli profesyoneller ama olsun, tamamen yardımlar ve imece usulü ile Zaman Çarkı için bir kısa film çekmişler. Oyuncular para almamış. Malzemeler oradan buradan toplanmış. Gölgeden Kaçış/Flight From Shadow adlı kısa film Jordan'ın ilk kitabı  Eye of the World'de Rand al'Thor ve Matrim Cauthon'ın Dört Krallar kasabasında başından geçenlerin bir kısmını anlatıyor. Kısa filmi David A. Skousen çekmiş. Amatör bir ekip tarafından çekildiği düşünülürse çok başarılı. Neredeyse 28 dakikalık filmde detaylar ve efektler üzerinde çok emek harcanmış. Zaman Çarkı'nı seviyorsanız kesinlikle izleyin. Hatta sevmiyorsanız da izleyin. Çekenlerin emeğine yazık :) Bu arada çekimleri Abbie Warnock adlı bir fotoğrafçı resimlemiş. İlginizi çekerse buradan bakabilirsiniz.

Cumartesi, Ekim 26, 2013

Çizimlerle Silmarillion

Oldukça etkileyici çizimlerle ve kitaptan alıntılarla kronolojik sıraya göre Silmarillerin tarihi..

Çarşamba, Ekim 23, 2013

Şekilli anlatım ile Pacific Rim

Bizi pek eğlendiren Screen Junkies pek beğendiğimiz! Pacific Rim için fragman hazırlamış ve her zaman olduğu gibi gayet dürüstçe canına okumuş. Aslında podcastte bahsettiğimiz pek çok konuya değinmişler. Tabi ki görüntülü anlatım her zaman daha iyi sonuç veriyor. İlaveten de bet sesimizi de dinlemenize gerek yok :)

Cumartesi, Ekim 12, 2013

Oyunların Oyuncusu ve biz

BBC Radyo 4 ilginç bir yer. Oturmuş Luıcy Kellaways'ın Ofis Yaşamının Tarihçesi programını dinlerken aklıma Iain M. Banks'ın favorilerimden kitabı, Oyunların Oyuncusu geldi.

Kellaways, az önce dinlediğim 15 dakikada 19yy'da İngiliz İmparatorluğunun bürokrasisini yöneten devlet memurlarının nasıl himaye sisteminden adam gibi yetenek ve sınava dayalı bir sisteme geçişini anlatıyordu. O zamana kadar torpille bilmemne efendinin yakın dostunun üçüncü göbekten akrabası olanların daha çarpma bilmeden hizmete girmesi (ve sonunda Lord olarak çıkması!) normal karşılanırken küçük bir üllkeden bir imparatorluğa dönüşmekte olan bir devletin politikadan ayrılmış, sadece devlet için hizmet veren, politikacıların laflarını dinlemektense daha çok devletin kendisinin çıkarını güden insanlara dönüşmesi sadece 20 sayfa civarından oluşan bir rapora dayanıyor. Sistem de Çin İmparatorluğunun son derece zor sınavlarından ve yapısından çok şey çalmış,

(Devamı var aşağıda)...

Pazartesi, Ekim 07, 2013

Bozuk paralara daha dikkatli bakın, kaçırdığınız ayrıntılar olabilir

Wolverine
Elimizden pek çok bozuk para geçiyor. Türk Liralarında hep benzer Atatürk resimleri var. Ecnebi paralarında çeşitli amca ve teyzelerin simaları mevcut. Genelde farklı bir durum yok. Sonuç olarak hepsinde o ülkece bilinen insanların portreleri var. Biz böyle bakarken Brezilya'lı sanatçı Andre Levy paraları farklı bir açıdan görüyor. Her bir para, her bir yüz onun için kitaplardan, filmlerden çıkıp gelmiş biri onun için. Bizim de görmemiz için paraları birazcık renklendirerek yardımcı oluyor. Aşağıda beğendiğim bir kaç resmi daha var. Fazlası sitesinde.


Pazar, Ekim 06, 2013

Icarus Montgolfier Wright Ray Bradbury'den kısa film

Yayınevi Tor'un sitesinde denk geldim. Icarus Montgolfier Wright Ray Bradbury yazmış olduğu öyküden uyarlanmış bir çizgi film. 1962 yılında yapılan film 1963 yılında en iyi çizgi film dalında Oscar'a aday gösterilmiş. Çizgi filmi de Bradybury ve Logan's Run'ın yazarlarından George Clayton yazmış. Çizimler ise Joseph Mugnaini'ye ait. Bence kesinlikle 20 dakikanızı ayırıp bu çizgi eseri seyredin.

Cumartesi, Ekim 05, 2013

Cadılar Bayramınız mübarek olsun

Her sene Simpsons' cadılar bayramı özel bölümü yapıyor. Zaten her bir bölümü ayrı zeka ürünü olan dizinin bu özel çalışmaları bizim gibi hayata çarpık bir açıdan bakanlara ayrı bir tat veriyor. Bu sene Simpsons' meşhur koltuk girişini, son günlerde demediğimizi bırakmadığımız ama diğer yandan da çalışmalarına bayıldığımız, Guillermo Del Toro yapmış. Del Toro'nun hazırladığı girişdeki tonlarla gönderme ayrı aralara sıkıştırdığı incelikli espriler ayrı güzel olmuş. Buyrun afiyetle yiyin.

Weird Tales'den (Biraz kendilerine yontmuşlar ama olsun)