Pazar, Temmuz 28, 2013

Huzurlarınızda Muhasebenin Tanrısı: Titans of Newark


Titans of Newark 25 dakikacık bir kısa film. Olimpos'da canları sıkılan Antik Yunan Tanrılarının insanlarla oynamasını anlatan absürt ve fantastik bir kısa film. Ciddi bir çalışma ve ekiple çekmişler. Süresi biraz uzun olsa da gayet keyifle izleniyor. Karşınızda insanlığın kahramanı Levi Catz ve tanrılara karşı olan epik mücadelesi.

Perşembe, Temmuz 25, 2013

Batman Deadpool'a karşı!

Bat in the Sun ve Machinima süper kahramanlar kapışırsa kimin kazanacağına dair kısa filmler çekiyor. Bir kısmı eğlenceli, bir kısmı sıkıcı. Ancak en son seyrettiğim Yarasa Adam’a karşı Deadpool pek hoşuma gitti. Her ne kadar Deadpool’un hiç bir çizgi romanını okumasam da bu adam bana komik geliyor. Wade Winston Wilson’un Yarasa Adam’a karşı mücadelesi ve arada Kedi Kadın ile olan münasebetleri pek lezüzatlı. Hemen aşağıda görüntüleri mevcut. Bu arada ekibin diğer videolarını da buradan izleyebilirisiniz.

Çarşamba, Temmuz 24, 2013

Samurai X devam ediyor


Manga ve anime sevenler bilir. Samurai X ya da Rurouni Kenshin ya da Rurouni Kenshin: Romantik Bir Meiji Kılıç Ustası Öyküsü Nobuhiro Watsuki tarafından çizilen 28 ciltlik manganın 95 bölümlük animesi de var. 2012 yılında manganın filmi de çekildi. Hatta Hitit Güneşinden sizlere duyurmuştum. Film hakkında pek çok olumlu yorum olsa da gel gör ki izleme konusunda gayet tembel davrandığım için filmin torrentini bile aramadım. İşte bu geçen uzuun süre zarfında ilk filmin kadrosu fazla bir değişikliğe uğramadan ikinci film için çekimler başladı. Anime/mangaların film uyarlamalarını seviyorsanız her iki filmin de sizleri hayal kırıklığına uğratmayacağını düşünüyorum. Tabi ki en kısa sürede ilk filmi izleyip görüşlerimi sizlerle paylaşmak istek ve kararlılığı içerisindeyim.

Pazar, Temmuz 21, 2013

Haftanın Resmi - Hayaller ver gercekler

CGHub'dan gördüğüm bir resim, Sanchiko çizmiş, güzel de çizmiş.



Ancak çok fantazisini yapmaya gerek yok gerçek dünya'da. Serkan'ın çektiği bir Tokyo gecesi resmi aha böyle:

Tamam çok daha bir 'gece' fotoğrafı ama bitmez tükenmez şehirler zaten bıurada. Futuristik İstanbul, Ankara, Londra, Amerikanya metropolis fotoğraflarınızı göndersenize.

Çarşamba, Temmuz 17, 2013

Hitit Güneşi Öyküleri Epizort 7! Uyurun'un Laneti!

Sevdiğimiz yazarlardan Gökçe Mehmet Ay'dan bir büyücü Korhan öyküsü.

Kayıt uzun zaman önce gerçekleşti aslında ama çeşitli hımbıl nedenlerle anca huzurlarınıza geldi :)

Gökçe'nin süper blogu Türkçe Bilimkurgu ve Fantastik'ini takip etmeyi unutmayın.

Salı, Temmuz 09, 2013

Bana tembelliğin resmini yapabilir misin?


Kaç zamandır tembellikten Hitit Güneşini ihmal ediyoruz. Bu akşam daha bir ihmal edip Simpsons seyrederken bu bölüme denk geldim. Utanmadım, sıkılmadım daha da önemlisi üşenmedim buraya koydum. Arada bir Latin dili olduğunu var saydığım alt yazılar var ama o kadar kusur kadı kızında da olur. Adamlar bir araya gelip çoksatan yazıyorlar biz bloga iki satır yazamıyoruz :p Yazamamak, yazmak ve para kazanmanın formülü üzerine, Neil Gaiman'ın katkıları ile The Simpsons: The Book Job.


Pazartesi, Temmuz 08, 2013

Boyut gerçekten önemlidir!

Her ne kadar boyutun değil de işlevin önemli olduğunu ifade edilse de bazı durumlarda ebat gayet de önemli oluyor. Özellikle konu deniz ve tekne ise ne kadar büyük o kadar güvendesin. Hele hele öyle durumlar var ki eyvah eyvah. İşte Jaws'da da denildiği gibi daha büyük bir tekne gerek, neme lazım.

İşte Wite Rabbit ya da Lucy Wood bu durumu gerekçeleri ile anlatan bir çizim yapmış. Ne yazık kı yüksek çözünürlükte olanını bulamadım. Ama bu da iş görüyor. Bu arada çizimin tişörtünü, resmini ve türevlerini buradan almak mümkün. Haydin bakalım vira Bismillah!

Perşembe, Temmuz 04, 2013

TBD 15. Bilimkurgu Öykü Yarışması

 

Türkiye Bilişim Derneği en sonunda 15. bilim kurgu öykü yarışmasını ilan etti. Bu yıl öykülerin dünyayı yeniden tasarlaması isteniyor. 30 Ağustos öykülerin gönderilmesi için son tarih. Kazananları ise 18 Kasım'da öğreneceğiz.

Detaylı bilgi aşağıda. Haydin klavye başına!

Çarşamba, Temmuz 03, 2013

Iain M. Banks evreninde iyi yazmanın 11 kuralı


Io9'da Annalee Newitz geçen ay kaybettiğimiz yazar Iain M. Banks açısından iyi yazmanın 11 kuralını çıkartmış. Her ne kadar yazmak bir denklemler toplamı olmasa da bu 11 kural sizlere yol gösterebilir. Arada yardım almanın hiç bir sakıncasını görmüyorum. Birileri iyi bir iş çıkartıyorsa neden biz de faydalanmayalım ki?
  1. Sanmayın ki iyilik timsali kahramanlar vardır.
  2. Ütopyalar mükemmel değillerdir, olmazlar.
  3. Karakterlerin basit nedenler, dürtüleri olmamalıdır.
  4.  Bazı şeyler kalıtsaldır. (Savaş, savaş hiç değişmez!)
  5. Siyasi değerler zamanın kendisini değiştirebilir.
  6. Gezegenleri tasarlamakla, yazmakla fazla vakit kabetme.
  7. Amaç araç değildir. Daha çok silah edin!
  8. Ölümsüzlük ve Yapay Zeka çözüm falan değildir. Arada işe yarayabilirler yine de.
  9. Uzay operalarından uzak durun. Siyaseti kullanmak daha iyi bir fikirdir.
  10. Her yaşanan kahramanlığın başkaları üzerinde etkileri vardır. Hem de yıkıcı.
  11. Kötülüğün tanımı vardır.

Benim bu kel ve fodul yorumumdan bir şey anlamayanlar ve yemişim seni direk siteden okuyacağım diyenler için Io9'da tüm metin mevcut.

Salı, Temmuz 02, 2013

Yine yeni yeniden Prometheus İki


Öylesine mesudum ki kelimeler ile kendimi ifade etmekte zorlanıyorum. Çeşitli defalar çekilmesi kararlaştırılan ancak ne yapılacağı konusunda Ridley Scott'ın da pek bir fikri olmadığı Prometheus 2 için yeni bir yazar bulunduğu açıklandı. Yazarımız Jack Pagşen olarak ilan edildi. Ancak işin güzel tarafı Scott'ın prodüktör olacak olması. Yani yönetmeyecek bir sonraki filmi. (Tabi ki çekilirse) Naomi Rapace ve Michael Fassbender'ın filmde oynamasına kesin gözü ile bakılıyor. bakalım film bu kez nasıl askıya alınacak ya da üzerinde çalışan bu yaratıcı! ekibe nasıl oyunlar oynayacak?

GeekTyrant
Io9

Pazartesi, Temmuz 01, 2013

Hobittim biçim biçim

Valla bugünlerde olanlardan sonra pek de Hitit Güneşi'ne yazasım yok. Ne de olsa etrafımızda yaşananlardan bu blogda yazdığımız, çizdiğimizden daha fantastik, sürreal ve kurgusal. Aslında tüm olan biten için bilim kurgu ve fantezi olarak yazacak çok şey var ama bizim gibi bir üşengeçler kumpanyası için bir hayli sorumluluk bir hayli iş demek. Ancak ilerleyen günlerde elbet bir şeyler karalayacağız. O günlere kadar affınıza sığınarak Buçukluklarla idare etmenizi rica ediyoruz.

Kendisi giderek bir buçukluğa benzemeye başlayan Peter Jackson'ın Hobbit üçlemesinin son filmi yine puslu bir Aralık gününde vizyona girecek. Filmin afişleri ve görüntüleri ortaya çıktı. Görsel açıdan zengin görüntüler filmin içeriği hakkında çok da fikir vermiyor. İlk filme göre bizi neyin beklediğini ileride görecek gibiyiz. Buyrunuz görüntülere: