Pazartesi, Temmuz 30, 2012

Çamaşırda iş ve özel hayatı neden karıştırmamalı?


Günümüzde yoğun iş temposu ve stresi ev hayatımızı da etkiliyor. Zor ama doğru olan işi evimize getirmemektedir. Aksi durumlarda aşağıdaki nahoş durumla karşılaşabilirsiniz. Tabii ki bu görüntülerdeki tek uygunsuz durum bu da olmayabilir. Guillaume mahlaslı çizerin çalışması.

Pazar, Temmuz 29, 2012

Baskın basanındır, Hakim mülkün temelidir.


Judge Dredd hiç okumadığım bana hep karizmatik gelen ancak Stallone'nin filminden sonra benim için hem gizemini hem de cazibesini kaybeden bir çizgi romandı. Ama yeni çekilen filmde güzel sahneler var. Son yayınlanan baskın sahnesi gerekse kan ve revanı ile gerekse çekim tarzı ile umut vadediyor. Bana filmi beklemek için bir neden veriyor.

Cumartesi, Temmuz 28, 2012

The Gloaming: Gezegen yaratmak, yönetmek zor iş

The Gloaming üç Fransız olduğunu sandığım NoBrain ekibinin bir çölde kendine bir dünya yaratıp onu yöneten bir adamın çizgi filmi. Çizimleri tek kare animasyon tadında başlayıp değişiyor. Güzel harmanlamışlar. Biraz Maxis'in oyunu Spore'a biraz da eskinin oyunu Populous'a benziyor. Aşağıda onun da görüntüleri var. 

Haftanın İkinci Resmi

Süper Concept Robots blogunda gözüme çarptı. Nick Constantine'in diğer çizimleri de uzun uzun bakmaya değer!


'Kaptan, adi güneşi arkasına aldı, bi versene şu güneş gözlüğünü yaaa'
'Olmaz"
"Lan ıskalayacaz şimdi,  o elindeki boru değil!!"
(Ayrıcana üstüme basılınca kocaman oluyorum Alice!)

Bu haftanın ilk resmi de Concept Robots'tan, Ent efendi başka sevdiğim bir resmi koymuş. Arada bir ekranımda arka plana çıkar.

Concept Robots ve Concept Ships kesinlikle takip edilmesi gereken şeyler. Başka böyle güzellik varsa bizi haberdar edin, okuma listemize ekleyelim.

Cuma, Temmuz 27, 2012

Çarşamba, Temmuz 25, 2012

Sally Ride, (1951-2012)


Uzaya giden ilk Amerikalı astronot Sally Ride dün 61 yaşında vefat etti. Ride 1983 yılında Challenger uzay mekiği ile uzaya çıkmıştı. Uzaya giden ilk kadın ise Sovyetler Birliğinden Valentina Tereshkova idi. Tereshkova uzaya gittiğinde yıllar 1963'ü gösteriyordu.

Felaketten sonra. Peki hangi felaket?

İzin nedeni ile ülkemizin en batı noktası olarak geçen Gökçeada/İmroz'a geldim. Sizi sıkıcı tatilimin, kafa ütüleyici detayları ile sıkacak değilim. Ancak adayı gezerken adanın kuzeyinde, Yunan adası Samotrakhi'ye bakan eski bir Jandarma Karakolu buldum. Burası aynı zamanda adanın en eski (625 yaşında) çınarının da mekanı. Velhasıl ada rehberliğini bir kenara bırakırsak karakolun hali bana bir felaket ya da savaş sonrası durumu anımsattı. Dağılmış mevziler, harap taşlar, eskimiş tabelalar ve eski o jilet düzenini kaybetmiş bir tesis. Eskiden olsa oturup bunun üzerine iyi kötü bir öykü karalardım. Şimdi ise sadece fotoğrafları koyup, (sepia kullanılarak dramtik etkisi artırılmaya çalışılmıştır) aklıma gelenleri yazabileceğim. 

Salı, Temmuz 24, 2012

Hitit Güneşi Epizort 64! Sci! Fi! London!


Bir kaç ay önce olcak neredeyse, Londra muhbirleriniz Hakan ve Başar olarak SciFi London 2012 film festivalini bastık. Ayak üstü Başar ile izlediğimiz kısa filmlerden biraz bahsettik bir cafe'de. Buyrunuz!

2013'teki festivali hevesle bekliyoruz.

MP3 linkleri cart curt hemen aşağıda.

Pazartesi, Temmuz 23, 2012

G.R.R Martin ile Büyü ve İlim Üzerine

G.R.R. Martin kullandığı anlatım tarzı ve yarattığı karakterlere karşı olan acımasızlığı ile pek sevdiğim, pek takdir ettiğim yazarlardan da biridir. Zaten bunu Hitit Güneşi'nde bir şekilde belli etmişimdir. Martin ile Weird Tales dergisinin editörü Darell Schweitzer görüşmüş. Ne mi konuşmuşlar? Martin bilim, kurgu ve korkunun arasındaki farkı anlatmış. Fazlasını da siteden bulabilirsiniz.

Pazar, Temmuz 22, 2012

Harry Potter, 10 yıl sonra

Harry kardeş... Mezun olduktan sonra hayat biraz sıkıcı gelebiliyor gerçekten...



IO9'da gördüm itiraf ediyorum.

Cumartesi, Temmuz 21, 2012

Prenses Mononoke Sahneye Taşınıyor


Miyazaki'nin pek sevdiğim animesi Princess Mononoke'yi sahnede müzikal olarak izleyebileceğiz. Veyahut Hakan, Başar ve onu ziyarete gidecek şanslı insanlar seyredebilecek. Çünkü Stüdyo Ghibli'nin yaptığı açıklamaya (daha çok tweet) göre pek sevdiğimiz animenin müzikali Nisan 2013'de Londra Whole Hog Tiyatro kumpanyasınca sahnelenmeye başlanacak.


Cuma, Temmuz 20, 2012

Paranoyak Benzerlikler

 
Zamanımızın popüler takıntısı Buz ve Ateş Şarkısı serisini okurken aklıma bir şey takıldı. Özellikle ilk kitapta, Taht Oyunları’nda, olayların gelişiminin ve bazı unsurların Dune’la ne büyük benzerlikler içerdiği dikkatimi çekti.

Başlayalım…

Perşembe, Temmuz 19, 2012

The Haunter of the Dark


Lovecraft Ezine'de Lovecraft'ın klasik öykülerinden The Haunter of the Dark'ın çizgi filmi yayınlanmış. Çizimler pek başarılı sayılmaz ama genelde hiç de fena olmamış. Mısır'da bulunan her türlü arkeolojik buluntuya şüpheci yaklaşmakta fayda var. Altından ne çıkacağı ve ne tür bir varlığı kapınıza dikeceği belli olmaz. Devir kötü, insanın kendisini kollaması lazım. Özellikle de akıl sağlını. Ne de olsa günümüzde pek çok olay Ktulhu'yu aratmazken.

Çarşamba, Temmuz 18, 2012

İstimpunk Örümcek Adam

Örümcek Çocuk

Denis Medri adındaki İtalyan uyruklu çizer Örümcek adam ve tayfasına istim kokulu bir açıdan yaklaşmış. Yeni filminin çıktığı bu günlerde ilginizi çekebilir. Bazı karakterler çok başarılı olmuş. Ellerine sağlık.

Salı, Temmuz 17, 2012

Demir Adalar'da Akıl Tutulması

Sanırım gerek Greyjoy ailesi, gerekse Demir Adaların ahalisi fazlası ile soğuk, rüzgar, nem ve tuza maruz kalmanın sonucunda toplu bir şuursuzluk yaşıyorlar.  İnsan ne çağırdığını bilmeli.


 http://www.goominet.com/unspeakable-vault/?tx_cenostripviewer_pi1[stripid]=556

LEGO Duy Sesimizi!


LEGO yıllardır şirin, uslu oyuncaklar yapıyor. Ama hç talebi düşünmeden bu arzı sürdürüyor. Biz çocuklar artık bu cici oyuncklardan sıkıldık ve yıllardır beklediğimiz, hak ettiğimiz oyuncakları istiyoruz. En başta Ktulhu ve daha sonra fazlasını. İşte io9 bu talepleri bununla ilgili çizilenleri toplamış. Aşağıda bir kaç örnek var. Fazlasını siteden görebilirsiniz. Unutmayın talep etmek hakkımızdır!

Pazartesi, Temmuz 16, 2012

Kick-Ass 2 Geliyor


Kick-Ass Mark Millar tarafından çizilen pek lezuzatlı ve pek eğlenceli bir süper olmayan kahraman çizgi romanı. 2010 yılında da filmi çekilmişti. Biz de zevkle izlemiştik. halen başındaki uçma! ve ilk kahramanlık sahnelerine zevkle izliyorum. ola ki izlemediyseniz şiddetle tavsiye ediyorum. İlk fırsatta izleyin.

En sonunda Kick-Ass2in ikinci filminin çekilmesine karar verildi ve çalışmalar başladı. Görünen o ki 2013 yılında filmi seyretme imkanına kavuşacağız. Aaron Johnson, Chloe Mortez ve Christopher Mintz-Plasse'in oynayacağı kesinleşmiş. Yani Kick-Ass, Red Mist ve şirinler şirini Hit Girl tamam. Diğer karakterler ve oyuncular daha sonra netleşecekmiş. Yakında daha fazla detaya sahip oluruz. Burada izlemeyenler için ilk filmin görüntüleri var.



http://moviehole.net/201255041exclusive-some-new-rogues-and-reveals-for-kick-ass-2

Pazar, Temmuz 15, 2012

Dünyada Kalan Son Adam

Y: The Last Man 2002'den beri Vaughan ve Guerra tarafından çizilen ve Vertigo'dan çıkan felaket sonrası bir çizgi roman. Pek fazla şansım olmadı ama kısaca özetlemek gerekirse  yılında tüm Y kromozomu olan canlıları öldüren bir illet dünyayı vurur. Türlü Y kromozomuna sahip canlı telef olur. Ancak her nedense Yorick Brown adlı bir New York'lu ve başlıklı maymunu hayatta kalır. Hikaye dağılmış bir toplum, kadınlar ve kaos içerisinde devam eder gider.


2007 yılında çizgi romanın film hakları satın alınmış ve o tarihten beri filminin çevrilmesi için çabalar devam ediyor. 2012'de bu çabalar tekrardan yoğunlaşmış. Ancak filmin çekilip çeki,lmeyceği ya da nasıl olacağı meçhul. İşte bu noktada bir grup hayran topa girerek kendi kısa filmlerini çekmişler. Hem de ne kısa tam 23 dakika. Efektler de bir hayli güzel olmuş. Sanırım bir hayli de para harcamışlar. Yorick, maymunu ve onu korumakla görevli Ajan 355'in maceralarının yanı sıra tabi ki kadın şiddeti! Huzurlarınızda.

Cumartesi, Temmuz 14, 2012

Osmanlı'da Minyatür Sanatı


Daha önce Murat Palta'nın Yıldız Savaşları minyatürünü koymuştuk bloga. Pek gözel pek lezüzatlı idi. Murat Palta'nın artık sitesini de bulduk. Kendisi pek çok filmin minyatürünü hazırlamış. Bir kısımı aşağıda, kalanları ise sitesinde. Ellerine sağlık.

Cuma, Temmuz 13, 2012

Yüce Batman adına!

İngiltere'nin Leicester (lestır diye okunuyor, manyak bu ingilizler) Üniversitesindeki fizikçi arkadaşlar güzel bir inceleme yapmışlar.

Adı... Düşen Batman'ın düşüş eğrisi...

Merak ediyorsanız yarasa adamın pelerini kurtarmıyor, yere saatte 80 km ile yapışıyor Bruce Wayne.

Yazıyı buradan okuyabilenzi.

(Kaynak: Ben Goldacre'nin eğlenceli Tıp bilimi blogu. Ben Goldacre süper bir adam, kesinlikle Bad Science kitabını öneririm devlet, bilim ve istatiskiler kombinasyonundan hoşlanıyorsanız, ayrıca kitabı da var, adı da Bad Science ve Kindle hali de mümkün!)

Haftanın Resmi

Valla diyecek bir şey bulamıyorum. Bu ne aşktır, bu ne şevktir.




www.obviouswinner.com/obvwin/2012/7/7/epic-star-wars-x-wing-beard.html










Salı, Temmuz 10, 2012

Doğum günün kutlu olsun Nik abi!

Benim de kitap okuma ortamım böyle olsa keşke
Nikola Tesla abimizin doğum günü kutlu olsun!

10 Temmuz 1856 yılında doğduğuna göre abi demek de zor ya.

En bir gerçekçi çılgın bilim adamı, elektrik konusunda inanılmaz bir dahi, ticaret konusunda benim kadar kötü. Herşeyini Westinghouse'dan ve Edison'dan yediği kazıklarla kaybetmesi üzücü. Ölümünden sonra bütün belgelerinin ve notlarının Amerikan devleti tarafından çalınıp 'Top Secret' damgası yemesi de insanı da dah bir merak içinde bırakıyor. Steampunk yerine Teslapunk ortamında yaşamayı daha çok isterdim!

Belki Tesla üst üste kazık yemeseydi çevresindekilerden, belki bol keseden atmaktansa teorilerini daha çok açık bir şekilde akademik ortamlarda tartışmaya açsaydı çok farklı bir dünyada yaşıyor olurduk. Ama olmadı. Belki bir gün!

Mad Max Geliyor!


Mad Max serisinin yaratıcısı ve yönetmeni dördüncü George Miller Mad Max filmi için çoktan çalışmalara başlamış. Setten de ilk görüntüler internete de düşmüş. Filmin ismi Mad Max: Fury Road olacak. Ancak film hakkında fazla bilgi yok. Bildiklerimiz bir hayli sınırlı. yeni Mad Max Tom Hardy olurken esas kadını da bugünlerde pek bir ortalıkta olan Charlize Theron oynuyor. Yakında film hakkında bir şeyler öğreniriz diye umuyorum. O güne kadar elimizdekiler sadece bu resimler.



http://www.aintitcool.com/node/56785

Pazartesi, Temmuz 09, 2012

Tor ve Scalzi ve yeni romanı

Tor, John Scalzi'nin yeni romanı 'The Human Division'u bölüm bölüm yayınlayacak. 40 fasiküle bölüp taksitle satsak?

 Hep dediğimiz, dilimizde tüy bırakmayan e-kitap olayı ufaktan ufaktan yaşamımızı değiştiriyor. İkinci el kitapcılardan bir şey alamaz olacağım 10 sene sonra. Ne demek? Şimdiden stoklamalı!

Başka dedikodulara göre Scalzi'nin bu serideki ikinci kitabı da The Alien Multiplication, sonra dört işlemi bitirdikten sonra daha ciddi konulara girip önce Kalkülüs, sonra da Türevsel matematik konularına el atacağı, aslında Lewis Carol gibi hep matematik yazmak istermiş! (Yerseniz!)

Gölge Dergiden Türkiye'de Fantastik hayat


Fantastik e-ergi Gölge bu ayki sayısında Türkiye'deki fantastik hayata yer vermiş. İçeriğinde bu işe emek veren pek çok kişi var. Ama en önemlisi Can Yalçınkaya'nın yazdığı Can Hoca hakkındaki yazı. Emeği geçenlerin ellerine sağlık. Netten okumak için :

http://issuu.com/golgedergi/docs/golge_e-dergi_fantastik_dosya_temmuz_2012_sayi_58

Bakalım Tüm Yollar Roma'ya Çıkıyor mu?

Stanford Üniversitesi oturmuş üşenmemiş Roma döneminde ulaşım nasıl yapılırdı? Çoluk çocuk kaça çıkardı? En hızlı yöntem nedir? Hangi aylarda tatile çıkmak uygundur? gibi pek çok soruyu merak ettiği için ORBIS adında bir yazılım geliştirmişler. Tabi ki bu yazılım bu konudaki büyük boşluğu dolduruyor. Eminim benim gibi pek çok ruh hastası bu yazılımla oynamaktan mutlu olacaklardır. Misal o dönemde Ankara'dan İstanbul'a en hızlı 9 günde gidilirmiş. Hem de bir kısmı deniz yolu ile. Aslında böylesi bir yazılım eski dungeon günlerinde olsa pek revaçta olurdu.Meraklısına.

Pazar, Temmuz 08, 2012

Tom Hanks'den Electric City

Tom Hanks Electric City adında bir proje üzerinde çalışıyor. Kendisinin yazdığı ve seslendirme yaptığı bir çizgi film. Gelecekte bir felaketten sonra haberleşmenin artık ücretsiz olmadığı (sanki şu anda çok ucuz) sadece seçili zenginlerin kullanabildiği bir distopya yazmış Hanks. Yerin üzerinde zenginler ütopyalarını yaşarlen yerin altında gerçekler yatıyor. Yahoo ile birlikte de şehirde yaşayanların kullanabileceği iletişim aletleri ile oynanan bir bulmaca yayınlamışlar netten. Kurcalamaya vakit bulamadım. Belki siz uğraşırsınız. 90 dakika olacak olan çizgi film 7'şer dakikalık bölümler halinde de interneten yayınlanmaya başlayacak. Dizinin tanıtım görüntüleri çıktı ancak ülkemizden bir kez daha izlenemiyor. Aşağıda öyküsü ve bulamca hakkındaki tanıtım görüntüleri var. İlgince bezniyor. Hep mors alfabesini öğrenmek istemiştim.

Çarşamba, Temmuz 04, 2012

Pamuk Prenses, Avcı ve Diğerleri


Pamuk Prenses ve Avcı'nın ilk kez görüntülerini izlediğimde "fikir hiç de fena değil, ama kesin işi sulandırmışlar" demiştim. Özellikle de Kristen Stewart'n oynadığını duyunca beklentilerim iyice düşmüştü. Filmi de böylesi beklentiler içerisinde seyrettim. Ne yalan söyleyeyim ilk yarıda da herşey beklediğim gibi gidiyordu. Ancak ikinci yarıda işler değişti.

Salı, Temmuz 03, 2012

Yeni Felaket Sonrası Film: Hell


Prodüktör Roland Emmerich 2012 ve The Day After Tomorrow'dan sonra yeni bir felaket ve/veya sonrası film ile karşımıza çıkıyor: Hell. Filmin ilk görüntüler yayınlandı. Görüntülerde felaket sonrası haricinde nedüğü belirsiz ancak etrafa dehşet saçan varlıklar var. Ana fikri hayatta kalmak gibi gözüküyor. Esasen bu kısıtlı sürede film için umut vaat eden, benzerlerinden farklı bir konu göremedim. 2011 yılında Almanca gösterilen film yakında İngilizce olarak tekrar gösterilecek. Belki buralara da uğrar. Bakalım neye benzeyecek. Buyrun görüntülere.

Pazartesi, Temmuz 02, 2012

Beklenesi Filmler


Bayağı uzun bir süredir devam ya da öncesi filmler pek bir revaçta. Konu bittiği için diyebilirsiniz, duygusal kaygılar diyebilirsiniz. Her ne derseniz deyin son dönemde çekilen pek çok bilim kurgu ve fantastik film bir şekilde devam ya da öncesi filmi. Ne kadar bir kısmı başarılı olsa da eskiye nazaran daha az orijinal iş çıkıyor ortaya. Hem de leblebi gibi bilim kurgu, fantastik film çekilirken. Belki de kuyu kurumuştur bilemiyorum. Ancak nacizane fikrim bunun nedeni duygusal kaygıların fazlası ile öne çıkması ve hatta bilim kurgu ile fantastiğin giderek popüler olması ile başarısı formüllere dayanan işlere yönelinmesi. Velhasıl fazla yazdım. Bugün bundan değil de devam olmayan filmlerden bashedecektim. Aşağıda yakın zamanda! sinemada izleyebileceğimiz üç yeni film var.

Pazar, Temmuz 01, 2012

R2D2 ve C3PO ile Jawalar

Florida'dan bir grup öğrenci bitirme ödevi olarak R2D2 ve C3PO'nun Jawalar ile birlikte yola çıktıkları ilginç bir yolculuğu anlatmışlar. Çizimler bir hayli başarılı. Bir hayli de sürpriz bir sonu var. Buyrunuz.