Cumartesi, Haziran 30, 2012

Yine Yeni Yeniden?


Total Recall'ın yeni görüntüleri yayınlandı. Mars yok Yeni Şangay var. Benny de olacak gibi gözüküyor. Bir de üç elimizin olmasını istetecek unsurları da eklemişler. Bolca hareket içeriyor. Bir önceki görüntülerden çok da farklı değil. Sanırım film seyrederken eğlenerek vakit geçirebileceğimiz ancak Arnold'un Total Recall'unun yerini tutmayacak bir film olacak. Neye benzediğini anca ağustosda göreceğiz. Yeni görüntüler aşağıda.

Çarşamba, Haziran 27, 2012

Hitit Güneşi Epizort 63! Sherlock! Holmes!


Eralp, Hakan, Kansu, Mert haftalar önce buluştu, tembel editor anca yayınlıyor


  • Sherlock Holmes BBC versiyonu ve filmleri
  • Sherlock Filmlerindeki Steampunkvarilikleri de severiz
  • Amerikalı Sherlock dizileri (Elementary)
  • Games of Thrones
  • Spoiler: Herkes ölüyor
  • Games of Thrones’daki (ve genel olarak Bilim Kurgu’da) cinsellik ve kadınlara baskı dertleri (dört erkek olarak kadın hakları hakkında ne kadar konuşabilirsek!)
  • Açlık Oyunları (Hunger Games) - Çok hızlıca bir bahsettik

MP3 linkleri cart curt hemen aşağıda.

Pazartesi, Haziran 25, 2012

Kısa Film:Pickman's Model




Zoe Samuel tarafından H. P. Lovecraft'ın öyküsünden uyarlanan ve Mark Philip Lichtenstein tarafından yönetilen kısa film Pickman's Model az ama öz bir tekinsiz hikaye. Korkunç ama dahine resimler çizen bir ressamın peşinden giden sanat yorumcusunun öyküsünü anlatılıyor. Biraz yavaş ilerlese de oyunculuklar göz dolduruyor. Buyrunuz:

Pazar, Haziran 24, 2012

Weyland Şirketler Grubu Temel Bilim Eğitimi

Cici yaratık

Bildiğiniz gibi filmlerde temel kurallardan biri garip bir olay varsa üstüne gittir, tercihen tek başına. Acelacayip bir nesne varsa durma dokun ise diğer kurallardan biridir. Aşağıdaki görüntülerde Weyland Şirketler Grubu çalışanlarının yapacakları araştırmalarda uygulamaları gereken temel davranış biçimleri anlatılıyor. Bu sayede Prometheus'u daha iyi anlayacaksanız. Filmi izlemeyenler dikkat etsin.

Haftanın İkinci Resmi


Üstüme basılınca büyüyorum Alice

Korpi takma isimli arkadaşın süper resimleri...  Ben de istiyorum.
Ya ordan ya da süper blog Concept Ships'den bakabilirsiniz. İlk orda gördüm zaten. Concept Ships ve kardeş blogu Concept Robots gerçekten her gün takip edilesi siteler. RSS okuyucunuza ekleyin!

Cumartesi, Haziran 23, 2012

Alan Turing'in 100. Doğum Günü Kutlu Olsun!


Bildiğimiz dünyanın oluşumuna büyük katkısı olan olan İngiliz matematikçi ve bilgisayar bilimcisi Alan Turing'in bugün 100. doğum günü. Doğum gününe özel olarak Google Turing için bir doodle yayınlamış.

Cuma, Haziran 22, 2012

Pazar, Haziran 17, 2012

Ve Şimdi Haberler


Saat Hitit Güneşi'nde ajans saati. Önce özetler.

- Snow Crash film oluyor,
- I am Legend devam ediyor,
- Spor haberleri,
- Hava Durumu.

Cumartesi, Haziran 16, 2012

Yaş yetmişbeş. Şafak 3650… Başka yok!






Hitit Güneşi’nin zuhurundan beri kendime en çok sorduğum sorulardan biri “Kimdir, necidir bu John Scalzi?” idi. Blogda sıkça konusu geçtiği; misal Hakan, Kansu, Başar çeşitli mecralarda kendisini övüp önerdikleri için. Lakin edebiyat ufkum hala Yüksel caddesindeki kitapçıların rafları ile sınırlı olduğundan (bir kindle olsun, e-book olsun bunlar creme brülée gibi şeyler benim için. Yani soyut şeyler.) İthaki tarafından keşfedilip elime avcuma düşmeden tanıma fırsatım olmadı kendisini. Yaşlı Adamın Savaşı ismiyle Türkçeleştirilen Old Man’s War, güzide blog’umuzda duyurulduğu üzere kitapçılarda yerini aldı. Bize de alıp okumak ve kanaatimizi paylaşmak düştü.

Perşembe, Haziran 07, 2012

Fantaziden daha garip: Havalı metro


Ankara metrosundan daha rahat olduğu kesin!



Birkaç hafta önce BBC Radyo 4 Ekstra'dan indirdiğim bir programı dinliyordum. Paul Collins'in Banvard's Folly isimli kitabındaki hikayelerden birisi, Alfred E. Beach'ın hayatı hakkındaydı. Kendisi kim mi olur? Hava basınçlı metroyu icat eden zattır kendileri. Esasında bir Britanya teknolojisi, ilk havalı tübü icat eden insan, William Murdoch.

Bir gecenin yarısı kulaklıklardan Beach ve hava basınçlı metro fikirlerini dinlerken pek de güzel geldi bu fikir aklıma. Londra metrosunda zırt pırt kulaklarımın zarını gacırtılardan gürültülerden patlatacağıma bunun hava basıncıyla patlatmayı tercih ederdim.

Devamı aşşada.

Çarşamba, Haziran 06, 2012

Ray Bradbury

Associated Press'in gectigi habere gore Ray Bradbury, Kaliforniya'da, 91 yasindayken hayata veda etmis. Basimiz sag olsun.

Spam mail ve İlluminati

Bundan burada daha önce bahsettim mi bilmiyorum. Mart ayında 90'ların ortasından beri kullandığım Ada hesabıma aşağıdaki mesaj geldi.


You are receiving this mail in regards of the freemason confraternity of the whole wide world (FCWWW).

You are moving well in what you are doing but in order to make it easier for you, we have concluded for you to be a part of us as a member to sign your life to us and have any thing you need.

Be it any thing in the whole wide world.

You can't refuse us now for it's too late.

Get back to us now for your Illuminati membership Order and also for you to know more about the ancient ILLUMINATI FORUM and also the Orientation and goals that we pursue.



Önce buraya gelen neredeyse bütün mesajlar gibi normal bir spam zannettim. Galiba Ada'daki bu email adresi Ada Net'in kurulumuyla aynı zamana denk geliyor, Murat abiyle kurcalaşırken. neyse, nereden bakarsak bakalım 15+ senelik bir email adresi. Haliyle bütün dünyadak spamcı pezzoların veritabanlarında var olsa gerek, buradan dışarıya 10 senedir email atmadığıma emin olmama rağmen.

Bu mesajı tek ben almamışım. Benim gibi uzun süredir net alemlerinde olan Bruce Schneider, Charles Stross vesaire de almış. Öyle gözüküyor ki özellikle eski email adreslerine gönderilmiş. Herneyse, paranoyayı geçeyim, iyi kötü türkçeye çevirmeye çalışayım. (Esasında bu çeviri işlerini uzman arkadaşlara bırakmalı ya!)

Bu mesajı Bütün Dünyadaki Masonların Kardeşliği Derneği (FCWWW) ile ilgili olarak alıyorsunuz.

Yaptıklarınızda iyi ilerliyorsunuz ancak sizin için daha iyi kolay olması için bizim örgütümüzün bir üyesi olmanız gerektiğine karar verdik. Hayatınızı bize adayarak istediğiniz herhangi bir şeye sahip olabilirsiniz.

Bu dünya çapında herhangi bir şey olabilir.

Bizi reddedemezsiniz çünkü artık çok geç.

İlluminati üyeliğiniz, eski İlluminati Forumu hakkında bilgi ve oryantasyon ve peşinde olduğumuz amaçlark hakkında daha çok bilgi edinmek için bizimle hemen bağlantıya geçin.


Manyak bunnar. Dolandırıcı oldukları kesin. İlluminati ile uğraşan herkes başvuru formlarının parşömenlere keçi kanı ile yazıldığını, adaylara gecenin bir yarısında bir taşa bağlı olarak cama atılıp odanın ortasına düşürüldüğünü herkes bilir. Yoksa sadece ben miyim öyle davet edilen?

Salı, Haziran 05, 2012

Sci-Fi London 2012: Death

Film: Death
Yönetmen: Martin Gooch
Yayın tarihi: 2012

Bir sene daha gelmiş geçmiş. Geçen sene Başar ve Ent efendi ile beraberce katıldığımız Sci-Fi London film festivaline tekrar gitme zamanı gelmişti. Başar efendi 'abi ben sadece kısalara gelirim' dediği için (onların hızlıca yorumları yakında bir podcast epizortu olarak geliyor!) bana da uzunlara gitmek düştü. Toplamda galiba 11 seansa gittim, 3 tanesi kısa, gerisi uzun metraj, bir tanesinin de seans fiyatına DVD'sini aldım ama daha izlemedim. Başar'la buluşmayı ayarlayamadığımızdan... Benim eski püskü laptopumun DVD playeri nanay, evimde televizyon yok, 15.1" iş laptopunda da izleyesim olmadı, Başarın duvar kadar televizyonundan izlenir artık. Herneyse... Sadede gelelim.

Pazartesi, Haziran 04, 2012

Hitit Güneşi Epizort 62! The Illuminati!

Formun üstüne klikleyip kaydedip üç kopya
doldurup resmi pul yapıstır gel.
Herhalde karanlık gerçeklerle ilk mücadele ettiğimiz epizortumuz olsa gerek, bu gün İlluminati ile boğuşuyoruz, özellikle Robert Shea ve Robert Anton Wilson'un gerçek ve yalanın karman çorman olduğu Aydınlanlanmışlar Üçlemesi ile. Aradan bunca seneden sonra o kitapta okuduğum hangi bilgilerin yalan, hangi bilgilerin gerçek olduğunu bilebilmiş değilim, kesinlikle bence büyük bir kısmı gerçek! FNORD. Bizim de en baştan beri bir Diskordik bir oluşum olduğumuzu unutmayın.

Herneyse, Kansu, Mert, Hakan (üçüncü şahıs olarak kendimden bahsetmem herhalde psikolojik bi sorun işareti olsa gerek) olarak giriştik. Tembel Yigit de olsaydı keşke! Neyse, zaten hazırlıksızlık yakalandığımızdan(!) çok saçmaladık, tam bir karmaşa oldu. Başka şeylerden de bahsettik. buyrun!

MP3 linkleri cart curt hemen aşağıda.

Pazar, Haziran 03, 2012

At the Mountains of Madness İptal!



Görünüşe bakılırsa Guillermo Del Toro Lovecraft'ın Deliliğin Dağlarında kitabını beyaz perdeye aktarıyormuş. Bunu ne yazık ki projenin iptalinde öğrendim :P Prometheus'un ve tabii Alien'ın Lovecraft göndermelerinden sonra (tamam daha seyretmedim ama Prometheus'da göndermeden fazlası var) Del Toro şimdilik çekmesem daha iyi diyor. Ne diyeyim. Bu arada Unpspeakable Vault bile bunla dalga geçiyor.