Perşembe, Şubat 23, 2012

Haftanın neşesi

Podcast kayıtlarıyla uğraşırken dikkatim kaydı, bir süredir Youtube'de çeşitli geyiklikler dinliyorum. Mars'ın Cydonia bölgesi şövalyelerini anlatan Muse şarkısının güzel bir 8-bit versiyonunu sizlerle paylaşayım dedim. Benim günümü neşelendirdi açıkçası!

Çarşamba, Şubat 22, 2012

Okunası 100 Bilim Kurgu Fantezi Kitap Rehberi

Amerikan radyo ağı NPR Ağustos'da en sevilen 100 bilim kurgu ve fantezi kitabını yayınlamıştı. Sıralama dinleyici oylarına göre yapılmış ve liste Yüzüklerin Efendisi, Otostopçunun Galaksi Rehberi ile başlayıp devam ediyor. SFSignal bu listeden kolay kitap seçilebilsin, insanlar rahat rahat sevdiği tarzda kitap okusun diye bir şema hazırlamış. Ellerine sağlık. 

Keith Thompson'dan Rahatsız Edici Çizimler


Aslında bu resimleri "Haftanın Resmi" olarak koyacaktım ama bir hayli var, O yüzden ayrı bir yaın olarak ekleyeyim dedim. Okumadığım ama methini duyduğum Scott Westerfeld'in istimpunk serisi Leviathan'ın çizimlerini yapan Keith Thompson'un yaptığı namevt, hortlak ya da undead (Undead'in Türkçesini bir türlü kendimce bulamadım. Kusura kalmayın mevcut karşılıklar da bir türlü içime sinmiyor) çalışmaları var. İstimpunkvari bu çizimler bir hayli başarılı ve bir o kadar da rahatsız edici. 

Salı, Şubat 21, 2012

Kanun benim!

Bir Adile Naşit ve Uykudan Önce versiyonunu da yapsın birisi, Adile teyze bize Dredd'in maceralarını okusun! The Bod adlı 1970'lerden İngiliz bir çizgi filminin adaptasyonu ahanzi burda!



Devamı da var azcık... Aşağıda... (Bir de Tontonlar versiyonu olsun Dredd'in)

Pazar, Şubat 19, 2012

Geçmiş de bir gün gelecek...




Counter-Clock World (C-CW), Londra’ya göçünün arifesinde bana pek muhterem üstad Bülent Somay’dan yadigâr kalmıştı (hacıladım demeyeyim). Giderayak PKD ile ilgili kısa bir sohbetin üzerine bu kitabı hararetle tavsiye etmişti kendisi, okumak henüz nasip oldu. Kitabın hakkını vermek adına hakkında birkaç satır kelam etmek de bu bağlamda şart oldu…

MutantLand: Sevelim, Koruyalım

Yaşasın mutasyon \o/
Evet çok fazla Fallout oyanmış olabilirim, doğrudur. Phil Tippett'ten ksıa film: MutantLand

Cumartesi, Şubat 18, 2012

Kaptan Amerika'yı Kaçıranlar Kaçırmasın

Kaptan Amerikayı seyretmedim. Daha önce söylemişimdir Amerikan tarzı çizgi romanlara istisnalar hariç bir türlü ısınamadım. Kaptan Amerika da bu istisnalardan biri değil. Zaten kalkan olayını halen idrak edebilmiş de değilim. Ama bu video sayesinde izlemiş kadar oldum. Hatta ve hatta filminden daha çok beğeneceğime de eminim. Çizgi romanda bile bu kadar kan revan yoktur. Yapanların ellerine sağlık. Üstüne üstlük leoglarla yapmışlar :) Pek leziz!


Otherland Filme Çekiliyor


İlk kitabının Türkçesi Altıkırkbeş tarafından yayınlanan Tad Williams'ın Otherland serisinin film hakları Warner Bros tarafından satın alındı. Filmin detayları hakkında pek bir bilgi yok ama gözüken o ki, dört kıtabı da kapsayacak. Belki bu sayede ilk kitabı üçe bölüp yayınlayan Altıkırkbeş diğer kitapları da yayınlar.


Haberin kaynağı:
http://www.sfsignal.com/archives/2012/01/warner-bros-lands-feature-rights-to-tad-williams-otherland-series/

Cuma, Şubat 17, 2012

Picocon 2012

Yarın muhabiriniz olarak Picocon'a katılacağım. Başar 'derslere gelmem, barda kızlara bakmaya ve bira içmeye gelirim' dedi. Yolunuz düşerse uğrayın!


Katsuhiro Otomo San Diego Comic-Con'da da Bana Ne?


Akira'nın yaratıcısı Katsuhiro Otomo'nun bu sene San Diego Comic-Con'a katılacağı açıklanmış. Duyduk duymadık demeyin! Ne yazık ki çoğumuz için fazla bir şey ifade etmeyen bir haber. Ama belki Kansu'nun ilgisini çekerse 12 Temmuz'da ufak bir yolculuk yapar ve bizimle paylaşır.

Haftanın Resmi

Japon çizer Shichigoro-Shingo'un çizimi.


Daha fazlası için:

http://www.bloodyloud.com/futuristic-illustrations-shichigoro-shingo/

Perşembe, Şubat 16, 2012

Alan Moore Deliliğin Dağlarında!

 Hastası olduğumuz İngiliz çizer Alan Moore, Harvey Pekar adlı (kim olduğu hakkında hiç bir fikrim yok) yaptığı iki buçuk saatlik söyleşide benim gibi sevenlerini mutlu edecek bir haber verdi. Moore şu anda Kevin O'Neill ile yeni bir League of Extraordinary Gentlemen çizgi romanı üzerinde çalışıyormuş.

Hirsute


Hirsute, zamanda yolculuk üzerine çekilmiş bir kısa film. Buyrunuz:

Çarşamba, Şubat 15, 2012

The Curious Case of the Clockwork Man


Geçen sene Mark Hodder'ın Philip K.Dick ödülü alan kitabı The Strange Affair of Spring Heeled Jack hakkındaki fikirlerimi zikretmiştim. Benim bir hayli beğendim zekice kurgulanmış bir kitaptı. Hatta pek sevdiği yazarlardan Micheal Moorcock da kitaba övgüler düzmüştü. Sonbaharda üçlemenin ikinci kitabı piyasa çıktı. İş, güç ve yolculuktan mütevellit kitabı edinmem ve hatmetmem biraz zaman aldı. Ama en sonunda bitirdim ve artık hakkındaki düşüncelerimi sizlerle paylaşmaya hazırım.

Salı, Şubat 14, 2012

Dragon Age: Dawn of the Seeker


Dragon Age: Origins pek çoğunun hastası olduğu, pek çok ilginç ayrıntıyı barındıran bir bilgisayar oyunu. Beni pek sarmamıştı ama Yiğit ile Fatih bir hayli oynadılar. Daha sonra Dragon Age II: Assasins ile seri devam etmişti. Şimdi ise oyunun CG çizgi filmi Dragon Age: Dawn of the Seeker geliyor. Ahanda ilk görüntüleri.

Pazartesi, Şubat 13, 2012

Uzay 2099!

V'yi tekrardan çeken kadro Uzay 1999 dizisini baştan çekmeye hazırlanıyor! Poster de süper, uzay gemisinin adı da Asimov! Resmi site nah burda!


Benim değersiz düşüncelerim aşağıda.

Pazar, Şubat 12, 2012

Büyük Birader yanlış takipte

CCTV kameralar hepimiz izliyor!
Orwell'in 1984 romanı çıkalı (2012-1948=64) çok olmuş. Dünyadaki akıllılar o kitabı okuyup dehşete düşerken hükümetler "Hmmmm, süper fikir" diye yaklaştıklarından Birleşik Krallık üyesi olan bir ülke, İngiltere, dünyada en çok kamerayla izlenen ülke haline geldi. Bilmeyenlere not, ben orada yaşıyorum. Her tatile gittiğimde Türkiye'de de her yere kamera diktiklerini görüp şikayet edince de bana insanlar "ama suçu engelliyor" palavrasını sıkınca sinir oluyorum. Burada da sinir oluyorum, onda sorun değil.


Cumartesi, Şubat 11, 2012

İstimpunk Magazini geri geldi!

Eyoooooooo!!!! Rararara! Şaaşaşaşaşşa! İstimpunkçular çok yaşa!!!


Steampunk magazini tekrar yayına dönüyor. Birkaç sene önce ofiste lazerde basıp eve götürürdüm. İki sene aradan sonra tekrar yayına başladılar. Gidip indirebilirsiniz, ister bilgisayarınızda okuyun, ister eKitap okuyucuza bulaştırın, isterseniz de ezilmiş ölü bir ağacın kalıntısına 110 sayfayı bir lazer sayesinde döşeyerek bu soğuk kış günlerinde sırtınızı kalorifere dayayarak okuyunuz!

İyi eğlenceler! Ahanzi burdan ulaşabilirsiniz!

Perşembe, Şubat 09, 2012

Berserk'in İlk Tanıtımı


Berserk'in animesi olan ve manganın ilk ciltlerini anlatan Berserk Golden Age Arc I: Egg of the Supreme Ruler için ilk görüntüler yayınlandı. Görüntülerde hikayenin geçtiği ortam ve ana karakterler tanıtılıyor. Çizimler bir hayli güzele benziyor. Eğer manganın acımasızlığı ve sertliğinin hepsi olmasa da makul bir kısmını kalırsa dört dörtlük bir iş çıkacağını umuyorum. Anime Japonya'da 4 Şubat'ta gösterime giriyor. 

Çarşamba, Şubat 08, 2012

On Dakikada Elli Senelik Doktor

Daha önce bunu duyurmuş muyduk acaba diye düşündüm ama bilemedim.

Hastalıklı zihniyet BabelColour yedi yüz bilmem kaç bölümde ele alınmış iki yüz yirmi altı Dr. Who öyküsünü dokuz dakika yirmi altı saniyeye sığdırmış.

Bağlanmış


Connected kıyamet sonrasında geçen bir kısa film. Harap topraklarda yaşana bir ölüm kalım mücadelesi. Sadece en dayanıklılar hayatta kalabilir. Jens Raunkjær Christensen & Jonas Drotner Mouritsen tarafından yazılmış ve yönetilmiş.

Salı, Şubat 07, 2012

Taht Oyunları Sezon İki Yeni Tanırım


Taht Oyunlarının yeni sezonunun başlaması halen bir hayli zaman var. Bir Nisan şakası olarak aramıza dönecek. Arada görüntüler ve resimler yayınlanıyor ve gözüken o ki ilk sezon kadar etkileyici olacak. Bu sezon için yeni bir tanıtım filmi daha yayınlanmış.

Pazartesi, Şubat 06, 2012

Jeff VanderMeer'den Çizgi Öykü The Situation


Yeni Acayip yazarlarından Jeff VanderMeer'in karanlık ve istim kokulu çizgi öyküsü The Situation Tor Yayınevinin sitesinden yayınlanmaya başladı. Çizimler Eric Orchard'a ait. Biraz tiyo vermek gerekirse karanlık bir dünyada şirket içi siyaset ve İK'ya değinen bir öykü :)

Pazar, Şubat 05, 2012

Doğan Can Gündoğdu'dan Dark Knight Rises


Doğan Can Gündoğdu'nun kim olduğunu bilmiyorum ama ellerine sağlık yeni Batman filmi Dark Knight Rises için bir açılış filimciği çekmiş. Gayet karanlık, takıntılı bir hali olan ve az sonra bir seri katil fırlayacakmış gibi duran bir giriş olmuş.

Cumartesi, Şubat 04, 2012

Yıldız Savaşları: herkese 15 saniye!

Starwars Uncut olağanüstü bir proje.

Amerikan telif haklarının etrafından dolaşabilmek için 15 saniyelik aralıklarla orjinal Yıldız Savaşı filmini baştan çekmişler! Arkadaşların web sayfası hemen burda.  Ancak Youtube'da da bulunabiliyor, ben de ordan linkledim sizlere. 2 saatlik video hemen aşağıda. Basınızzz!

Cuma, Şubat 03, 2012

Perşembe, Şubat 02, 2012

Peki ya Jonesy?






Çoğunluğun ortak kanaati Nostromo'dan tek kurtulanın Ellen Ripley olduğudur. Halbuki çok yanılırlar. Ridley Scott'un şahaserinde Ripley haricinde bir kurtulan daha vardır. O da kedi Jones ya da Jonesy'den başkası değildir. Anne Bilson blogunda bu konuya değinmiş ve "Bir Günüm" adında bir öykü yazmış.


Çarşamba, Şubat 01, 2012

Yaşlı Adamın Savaşı Türkçe'de

John Scalzi son dönemde yazmaya başlayan başarılı bilim kurgu yazarlarından. Okudun da mı sallıyorsun derseniz valla sedece Heinlein’a bir saygı duruşu olan Old Man’s War’u okudum. Ama Hakan, Kansu ve Başar’ın sevdiği yazarlardan ve bir çok podcastte de övgüyle bahsetmişlerdi. Bana inanmıyorsanız onlara inanın. Velhasıl Scalzi’nin Hugo ödüllü ve benim yegane okuduğum tek kitabı Cihan Karamancı’nın çevirisi ile İthaki Kitapevince Mart ayında yayınlanıyor.

Ucan Sirkten Yeni Film: Absolutely Anything


Monty Python tayfasından John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin ve Terry Jones, Absolutely Anything adlı bir bilim kurgu komedi filmi icin bir araya geliyorlarmış.